sxoleio.eu

                   
   Αρχική      Μαθήματα      Αστρονομία

Stellarium - Λήψη
Το Stellarium είναι ένα δωρεάν πλανητάριο ανοιχτού λογισμικού για τον υπολογιστή σας. Δείχνει ένα ρεαλιστικό τρισδιάστατο ουρανό, όπως τον βλέπετε με τα μάτια σας με κυάλια ή ένα τηλεσκόπιο. Απλά ορίστε τις συντεταγμένες σας και ξεκινήστε. Διαθέτει κατάλογο με δεκάδες χιλιάδες άστρα.

Celestia - Λήψη
Είναι μια προσομοίωση χώρου που σας επιτρέπει να ταξιδεύσετε εντός του ηλιακού συστήματος, έξω στα αστέρια και πέρα από το γαλαξία. Οι πιθανοί προορισμοί περιλαμβάνουν χιλιάδες αστέρια, πολλούς προορισμούς απο το ηλιακό σύστημα και επίσης πολλούς πρόσφατα ανακαλυμένους εξωηλιακούς πλανήτες.

Nasa World Wind - Λήψη
Το World Wind χρησιμοποιεί φωτογραφίες δορυφόρων για να εμφανίσει τρισδιάστατα στους χρήστες το έδαφος της γής κάνοντας την ενασχόληση με το πρόγραμμα μια εντυπωσιακή εμπειρία. Επισκεφθείτε οποιοδήποτε μέρος στο κόσμο μέσα από αυτό το πρόγραμμα το οποίο συντηρείται και ανανεώνεται από τη Nasa.

Shadows Free - Λήψη
Ένα πραγματικό ηλιακό ρολόι ή αστρολάβος στο σπίτι σας. Είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό και την κατασκευή αστρολάβων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους χωρίς να χρειάζεται απαιτούμενες τεχνικές δεξιότητες. Έχει βραβευτεί από τη γαλλική αστρονομική εταιρεία.

Google Earth - Λήψη
Συνδυάζει δορυφορικές εικόνες, χάρτες και τη δύναμη της αναζήτησης google για να θέσει γεωγραφικές πληροφορίες του κόσμου στα δάχτυλά σας. Πτήσεις από το διάστημα στην γειτονιά σας. Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση και ζουμ. Ψάξτε για γήπεδα, σχολεία, πάρκα, εστιατόρια, δρόμους, ξενοδοχεία και άλλα.

WorldWide Telescope - Λήψη
Η Microsoft Research και η Nasa ένωσαν τις δυνάμεις τους και έτσι παρέχουν έναν χάρτη κάλυψης του πλανήτη Άρη, από τους πληρέστερους και πιο ευκρινείς που υπάρχουν. Ο χάρτης είναι διαθέσιμος μέσω της εφαρμογής, με την οποία μπορεί κανείς να εξερευνήσει το διάστημα είτε χειροκίνητα είτε μέσα από ξεναγήσεις.

Marble - Λήψη
Είναι μία cross-platform εφαρμογή open source σαν το Google Earth. Το πρόγραμμα ανοίγει με θέα τη γη ως μια υδρόγειο σφαίρα και η πλοήγηση είναι αρχικά παρόμοια με αυτή της Google. Μπορείτε με αριστερό κλικ να σύρετε για να περιστρέψετε τον πλανήτη, ενώ γυρίζοντας μπορείτε να κάνετε ζουμ με το ποντίκι.

Solar System 3D Simulator -
Λήψη
Είναι μια εφαρμογή ελεύθερου λογισμικού που δημιουργεί ένα ρεαλιστικό μοντέλο απο το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες σε 3d στο pc με τη χρήση προηγμένων τύπων φυσικής. Μπορεί να εμφανιστούν οι πλανήτες, οι τροχιές τους, οι φυσικές και χημικές τους πληροφορίες, ο ήλιος, το φεγγάρι και άλλα.

Orbiter - Λήψη
Είναι ένας ακριβής προσομοιωτής του ηλιακού μας συστήματος και των διαστημικών πτήσεων που μπορούν να γίνουν σε αυτό. Πάει πέρα από τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας και εξομοιώνει με πολύ μεγάλη ρεαλιστικότητα τις πτήσεις στο διάστημα. Είναι ενα εύχρηστο, δωρεάν και ικανό πρόγραμμα προσομοίωσης.

EasyGPS -
Λήψη
Είναι ένα γρήγορος και εύκολος τρόπος για να φτιάξετε σημεία αναφοράς και διαδρομές. Χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να οργανώσετε τα δεδομένα gps, να φτιάξετε χάρτες εκτύπωσης ή νέα σημεία αναφοράς πάνω στο gps σας. Μεταφέρετε εύκολα και γρήγορα δεδομένα διαδρομών.

Earthquake 3D -
Λήψη
Είναι μια απλή και εύκολη στη χρήση εφαρμογή που παρουσιάζει τη γη μας σε 3d μορφή και εντοπίζει τους τελευταίους σημαντικότερους σεισμούς των τελευταίων ημερών από την παγκόσμια σεισμική δραστηριότητα. Είναι ένα πρωτότυπο και παράλληλα ενδιαφέρον πρόγραμμα που διανέμεται δωρεάν.

Moonphase -
Λήψη
Είναι μια εφαρμογή που εμφανίζει την τρέχουσα ή την μελλοντική φάση της σελήνης. Μπορείτε να αλλάξετε το γεωγραφικό πλάτος και μήκος καθώς και την ζώνη ώρας, για να πάρετε πιο ακριβή στοιχεία όπως αυτά της ώρας ανατολής ή δύσης, απόσταση από το φεγγάρι κλπ. Πρόγραμμα που είναι εύκολο στην χρήση του.

Earth3D - Λήψη
Πρόγραμμα για την απεικόνιση της γης ως τρισδιάστατης σφαίρας. Ο χρήστης μπορεί να ζουμάρει στη σφαίρα έτσι ώστε να εμφανίζονται λεπτομέρειες πχ. πόλεις. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τεράστια σύνολα δεδομένων που μπορούν να φορτωθούν από το διαδίκτυο.

Microsoft Virtual Earth 3D - Λήψη
Ο σφαιρικός αυτός πλοηγός της γήινης γεωγραφίας προσφέρει τρισδιάστατες εικόνες κτιρίων, μνημείων και διαφόρων φυσικών στοιχείων. Παράλληλα προσφέρει πληροφορίες για τα τοπία που έχουν επισκεφθεί και ταξιδέψει οι χρήστες. Ταξιδέψτε στον κόσμο χωρίς να κουνηθείτε από την καρέκλα σας.

Gpredict - Λήψη
Πρόγραμμα παρακολούθησης τεχνιτών δορυφόρων σε πραγματικό χρόνο. Ο χρήστης μπορεί να βλέπει τους δορυφόρους υπό μορφή καταλόγων ή ακόμη και σε χάρτες, στους οποίους απεικονίζονται και οι περιοχές κάλυψής τους. Η εφαρμογή αποτελεί πρόγραμμα του ολοκληρωμένου πακέτου λογισμικού ground station.

Asynx Planetarium - Λήψη
Το δωρεάν αυτό πρόγραμμα φέρνει στην οθόνη σας ένα πλανητάριο και ταυτόχρονα μια προσομοίωση του ηλιακού μας συστήματος. Μπορεί να παρουσιάσει τον ουρανό όπως θα φαινόταν από οποιοδήποτε σημείο της γής και χρονολογία. Καλύπτει χιλιάδες αστέρια, πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και αστερισμούς.

StarCalc -
Λήψη
Δωρεάν πρόγραμμα που καταδεικνύει τις θέσεις των αστεριών για οποιαδήποτε γεωγραφική θέση πάνω στη γή. Οι θέσεις των αστεριών μπορεί να παρουσιάστούν ως εικόνες που μπορούν να μεγεθυνθούν σε διαφορετικές κλίμακες και να περιστραφούν. Έχει πολλές λειτουργίες υπολογισμού και προβολής αντικειμένων του ουρανού.

Χάρτες του Ουρανού - Λήψη
Είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που προβάλλει στην οθόνη και εκτυπώνει ουράνιους χάρτες, ακόμα ενημερώνει για τα αστρονομικά γεγονότα, τις θέσεις των ουράνιων σωμάτων και δίνει επίσης πολλές άλλες πληροφορίες που ειναι χρήσιμες στους φίλους της αστρονομίας και όχι μόνο.