sxoleio.eu

                   
   Αρχική      Διαδίκτυο      Remote access

TeamViewer - Λήψη
Είναι το καλύτερο και πιο εύχρηστο πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης και βοήθειας που κυκλοφορεί. Μπορείτε να συνδεθείτε απομακρυσμένα από ένα υπολογιστή σε κάποιον άλλον, να βοηθήσετε απομακρυσμένα κάποιον χρήστη ή να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ δύο απομακρυσμένων υπολογιστών και όλα αυτά δωρεάν.

UltraVNC - Λήψη
Το UltraVNC αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο παροχής πρόσβασης στον υπολογιστή σας από οπουδήποτε. Το πρόγραμμα επιτρέπει και μεταφορά αρχείων, το οποίο συνεπάγεται πως μπορείτε να εντοπίσετε το ξεχασμένο έγγραφο ή το αρχείο που αναζητάτε και να το αποστείλετε στην τρέχουσα τοποθεσία σας με λίγα μόνο κλικ.

Dropbox - Λήψη
Δωρεάν πρόγραμμα αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων μεγάλου όγκου, εύκολο στη χρήση του που μας γλιτώνει πολύτιμο χρόνο. Χρήσιμο εργαλείο για κάθε φοιτητή και διδάσκοντα για απομακρυσμένη επικοινωνία. H Dropbox υπηρεσία σας δίνει την δυνατότητα να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο που σας παρέχει δωρεάν.

Ammyy Admin - Λήψη
Aπομακρυσμένη κοινή χρήση επιφάνειας εργασίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απομακρυσμένη διαχείριση. Επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. Χρησιμοποιεί προηγμένο σύστημα αλγορίθμου κρυπτογράφησης και παρέχει υψηλή ασφάλεια δεδομένων.

FreeNAS - Λήψη
Είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα αποθήκευσης. Bασίζεται στο FreeBSD και υποστηρίζει την κοινή χρήση αρχείων σε Windows, Apple και συστήματα τύπου Unix. Είναι μια αξιόπιστη λύση για αποθήκευση κρίσιμων αρχείων, μουσικής, βίντεο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο όλους τους χρήστες.

CloudMe - Λήψη
Πρόκειται για μία επιφάνεια εργασίας όπου ο χρήστης θα έχει όλα του τα προγράμματα, σελίδες, αρχεία, social networks. Με ένα login μόνο θα έχει πρόσβαση στον εικονικό υπολογιστή του από παντού. Γίνεται με αυτό το τρόπο ακόμα πιο εύκολο το sharing αρχείων με άλλους χρήστες-φίλους μας.

PuTTY - Λήψη
Επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπολογιστές. Ο χρήστης εισάγει το όνομα ή την διεύθυνση ip του υπολογιστή στο οποίο θα συνδεθεί. Τα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα είναι τα εξής: telnet, rlogin, ssh, raw. Ο αριθμός θύρας του απομακρυσμένου pc προσαρμόζεται ανάλογα με το πρωτόκολλο που έχει επιλεγεί.

cCloud - Λήψη
Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία σε στύλ Dropbox που σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή θα χρειαστεί να κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία. Εκτός από την web πρόσβαση, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε εικονικό δίσκο του pc.

OneDrive - Λήψη
Αποκτάτε αυτόματα πρόσβαση στα έγγραφά σας από οποιοδήποτε pc, mac, ipad ή τηλέφωνο. Μπορείτε επίσης να τα μοιράζεστε και να εργάζεστε σε αυτά με άλλα άτομα από οποιονδήποτε pc. Ο καθένας μπορεί να βλέπει και να επεξεργάζεται έγγραφα μέσω οποιουσήποτε προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο δωρεάν.

TightVNC - Λήψη
Είναι ο ταχύτερος και πιο ευέλικτος τρόπος για απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπολογιστή. Το VNC (virtual network computing) είναι μια μέθοδος για να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση από έναν υπολογιστή σε άλλον χρησιμοποιώντας μια σύνδεση δικτύου.

Spotflux - Λήψη
Είναι ένα κλειστό σύστημα σύνδεσης στο διαδίκτυο (VPN) το οποίο αφού εγκατασταθεί, κρυπτογραφεί όλη την κίνηση δεδομένων απο και προς τον υπολογιστή σας, ενώ φιλτράρει για τυχόν κακόβουλα στοιχεία πριν επιστρέψουν τα δεδομένα σε εσάς. Η χρήση της υπηρεσίας αυτής προσφέρει ισχυρή ανωνυμία.

RealPlayer Cloud - Λήψη
Είναι μια cloud υπηρεσία που επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύει video και στη συνέχεια να έχει πρόσβαση από κάθε συσκευή, από κάθε σημείο και από κάθε συμβατή συσκευή Windows PC, Android/iOS smartphone ή tablet. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ώρα και το μέγεθος, ενώ όλα τα video μετατρέπονται αυτόματα.


Evernote - Λήψη
Είναι ένα εξαιρετικό δωρεάν πρόγραμμα στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύετε τις σημειώσεις σας, τις ιδέες σας και τα αρχεία σας. Να συγχρονίσετε και να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία σας ανάμεσα σε διαφορετικά pcs και κινητά τηλέφωνα. Εργαλείο που κατηγοριοποιεί τις πληροφορίες σας, ώστε να μπορείτε εύκολα να τις βρείτε.

Netgotiator AlterEGO - Λήψη
Είναι ένα δωρεάν ασφαλές εργαλείο για απομακρυσμένη συνεργασία και μοίρασμα της επιφάνειας εργασίας σας,
σχεδιασμένο ειδικά για ανθρώπους με λίγες έως καθόλου τεχνικές γνώσεις. Επιτρέπει σε χρήστες που δεν έχουν
τεχνικές γνώσεις να συνδεθούν απομακρυσμένα σε δευτερόλεπτα σαν να δούλευαν πλάι ο ένας με τον άλλον.

Remobo - Λήψη
Είναι δωρεάν λογισμικό που συνδέει άμεσα τους υπολογιστές των χρηστών, σαν να ήταν στο ίδιο δίκτυο τοπικής περιοχής. Είναι διαφορετικό από το άλλο δημοφιλές λογισμικό VPN, έτσι οι χρήστες μπορούν να είναι κινητοί και να δημιουργήσουν τις στιγμιαίες συνδέσεις δικτύων οπουδήποτε συνδέονται.

Yet Another Process Monitor (YAPM) - Λήψη
Είναι μια ισχυρή εφαρμογή που σας επιτρέπει να δείτε και να διαχειριστείτε την εκτέλεση εργασιών, τις διαδικασίες, τις ενότητες, τα παράθυρα, τις συνδέσεις δικτύου και τις υπηρεσίες σε ένα τοπικό ή σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή. Είναι εντελώς δωρεάν και ανοικτού κώδικα.

Comodo Unite - Λήψη
Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε το δικό σας ασφαλές, εικονικό και προσωπικό δίκτυο. Θα έχετε εύκολη πρόσβαση από τον ένα υπολογιστή στον άλλο όπως θα κάνατε αν ήσασταν σε ένα τοπικό δίκτυο, ακόμη και εάν βρίσκεστε πίσω από ένα αυστηρό firewall. Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία, φακέλους και άλλα.

CrossLoop Free - Λήψη
Επιτρέπει σε έναν απομακρυσμένο χρήστη να ελέγξει τον υπολογιστή σας αλλά και να σας δείξει πώς να τον χρησιμοποιείτε. Αντί να ψάχνετε σε βιβλία προσπαθώντας να κατανοήσετε τη χρήση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής, απλά εγκαταστήστε αυτό το εργαλείο και ζητήστε μια επίδειξη από ένα άλλο χρήστη.